kulen.net

 

 
 
 

-

 
 
 Datum: 10. travnja 2020.  Online : 2

  PRIJAVI SE: (ILI REGISTIRAJ!)   KORISNIK: LOZINKA: UPAMTI ME     

 
WWW.KULEN.NET
 

OBJAVLJENO  21.3.2007. 

Wien

Broj komentara:9  Broj pregleda:9987

General Zagorec tuži Hrvatsku

Imovinu dvjestotinjak ratnih profitera treba nacionalizirati. Zagorec je u rat krenuo kao vozač, da bi mu se karte složile kao u holivudskoj limunadi. Nije to američki san, to je naša stvarnost. Piše Pavle Kalinić.

Tko god je dosad dvojio jesu li Hrvati podrijetlom iz Irana ili su stigli s Karpata razriješio je sve svoje dileme. Posljednje informacije ukazuju da je glavnina Hrvata podrijetlom izravno iz Hlebina. Koliko znamo, Hrvatska je trenutačno zadužena za čitavih četrdeset milijardi eura. Onima koji više vole tako, to je skoro pedeset milijardi dolara. To će zasigurno biti vrlo brzo probijeno, kao znak nezaustavljivosti hrvatskih vlada, desnih ili lijevih, u želji da barem po nečemu budemo prvi u svijetu.

Budući da se teško može vidjeti gdje su investirani toliki novci, za zaključiti je da je barem polovica, tj. dvadeset milijardi eura, spremljena po privatnim računima i još privatnijim nekretninama, razbacanima po bespućima mondenih mjesta, na planinama i morima.

Zašto bilo koga u Hrvatskoj onda iznenađuje da netko, pa bio to i general bez bitke, ali zato najodlikovaniji general suvremene Hrvatske, može u sekundi iščeprkati milijun eura za jamčevinu kako ne bi čamio u austrijskom pritvoru. I to daleko brže nego kad je trebalo za otkupninu vlastitom sinu. Nije taj general marljivo radio i zgrnuo što ima - sam. Nije ni mogao, čak i da je htio. Prije rata nije imao ništa, u rat je krenuo kao vozač, a onda su mu se karte posložile kako se ne mogu posložiti ni u holivudskoj limunadi. No, to je i normalno i očekivano, jer se ne radi o američkom snu, već o hrvatskoj stvarnosti, u kojoj je Vladimir Zagorec, general zadužen za logistiku, nakon rata postao veliki "investitor". A ne može se tek tako postati investitor, bez da se mnoge zaduži i istovremeno spremi u džep.

Mnogi znaju da je kalašnjikov s pet okvira municije 1991. stajao najviše 250 maraka. Perjanice tada vladajuće stranke uredno su prodavale iste kalašnjikove, koji su već bili plaćeni (jer da nisu, ne bi ni stigli do Hrvatske), za 700 do 1.500 maraka – i nikom ništa. Ima i privatnih tvrtki, do 1990. u "društvenom vlasništvu", koje su privatizacijskom alkemijom postale privatne tvrtke s desetak tvrtki kćeri. Te i takve tvrtke kupovale su odore i plaćale ih višekratno - koliko god je bilo tvrtki kćeri. To se zove pranje novca, ali je to bilo opravdano jer se vodio rat. No, to bi se svugdje, pa i u Hrvatskoj, moralo voditi kao ratno profiterstvo te bi takvu imovinu država trebala plijeniti. To se, naravno, nije nikada dogodilo, kao što nikada nitko nije odgovarao na pitanja kako je bez ikakvog kapitala postao vlasnik tvornice, hotela, zemlje ili vile na Tuškancu i Pantovčaku. To što su banke prvo opljačkane, pa sanirane novcem poreznih obveznika, pa opet opljačkane, pa sanirane... i za (neznatan) dio vrijednosti prodane. Ne iz ljubavi prema novim vlasnicima, već jedino zato da se sakrije trag otkud je kapital stigao i u čijim se džepovima skrasio.

Ovakvo pravosuđe nije u stanju provesti istragu, nego je samo čvrsta brana bilo kakvom raskrinkavanju najveće pljačke koja je zadesila ove prostore od pamtivijeka. Kako se može očekivati raskrinkavanje malverzacija kad je predsjednik Sabora Vladimir Šeks uspio dvaput kupiti stan sa stanarskim pravom. Jednom u Osijeku i jednom u Zagrebu. Pravosuđe dosad nije zanimalo ni kako jedan priučeni geometar može postati glavni logističar i nakon tog uredno diplomirati i magistrirati na Prometnom fakultetu, kad je istovremeno bio toliko zaposlen kupovinom, recimo, baze za Migove 29, koje Hrvatska nikada nije imala. Ni za vrijeme, a ni poslije rata. Prije rata još i manje.

Čemu služi pravosuđe kad većina poslovnih zgrada sagrađenih u Hrvatskoj nakon 1990. ima, u pravilu, kat ili dva više nego li je po građevinskoj dozvoli predviđeno i – nikom ništa. Kako su veliki hrvatski poduzetnici bez škole i bez kapitala preko noći postali veliki investitori, gazde i vlasnici svega i svačega, kad dotad nisu, u pravilu, imali ni za kruh i mlijeko?

Suđenje Zagorcu - ako se bude sudilo samo njemu, za "bijednih" pet milijuna eura - u potpunosti je nepotrebno ako se ne postavi pitanje cjelokupne njegove imovine. Naravno, ne samo njegove. Ima barem još dvjestotinjak perjanica pretvorbenog kriminala koji bi trebali trunuti u zatvoru, dok bi njihova kriminalno stečena imovina trebala biti nacionalizirana i putem dionica podijeljena onima od kojih je opljačkana. Ako je suđenje Zagorcu pod onom "neka visi Pedro", onda to suđenje i nije potrebno. Sa sličnim problemima nakon Drugog svjetskog rata suočile su se Njemačka, Italija, Japan, Francuska, Velika Britanija. S obzirom da je i njihovo pravosuđe imalo specifične kriterije, problemi su se rješavali – na ulici. Ako pravosuđe zakaže, odradit će ulica, prije ili kasnije.

 
Izvor: Iskon

Ispis članka General Zagorec tuži Hrvatsku

Pošalji članak General Zagorec tuži Hrvatsku prijatelju

 Ocijeni članak  Odličan

Prosječna ocjena x

komentari

 

Moraš biti registriran ili se logirati za upis komentara !

M-84 - 10.10.2008. 11:22:01 - Došla maca


HYPOR MERAST - 2.4.2007. 12:44:19 - HYPO banka je obično smeće kojem je bankarstvo odavno prestalo biti primarni biznis. Ono čime se oni u Hrvatskoj bave zove se -otimačina. To što oni rade jako se lijepo vidi iz makinacija Hypo Leasinga, "ekipici" koja pravi fiktivne ugovore i otkupljuje vozila za smiješne iznose, pa ona Maraska u Zadru, pa Slavonska banka, pa Bandiću stan u zamjenu za zemljište za Hypo-kvart, pa odmaralište Slav.banke na Braču, pa Jadrankamen - direktori Bruno Orešar i Erwin Truskaller (brat Heinza Truskallera predsj.uprave Hypa u Hrvatskoj), ...itd..itd...nismo mi ništa bolje ni zaslužili, još su u pravu Srbi kad nam kažu "bečki konjušari", ništa drugo i nismo...


Ante - 24.3.2007. 8:48:44 - Idemo onda tako. Kalaš pa praviti reda, tko jači kvači...


ma daj nebi - 23.3.2007. 12:11:21 - Imas sansu da dignes 500000 eura, onako polu legalno. Od 100,99 nebi, ma daj. Od 100,10 nebi, ma daj. Od 100,1 nebi, ma daj. Sta jos ostaje, od 100,100 ma daj nebi...


peratovic.blog.hr - 22.3.2007. 17:54:53 - Pogrešno sam procijenio da je Zvonko Zubak u dealu s predsjednikom Stjepanom Mesićem uzevši u obzir podršku Nacionala pružanu trgovcu oružja koji od RH potražuje 200.000 dolara i navode koje je potvrdio i sam Zubak u Merlićevu Kontraplanu da se susreo s predsjednikom Stjepanom Mesićem oko duga za raketni sustav S - 300. Moguće je da je na toj relaciji i bilo nekog dogovaranja, ali ulet Vladimira Zagorca u austrijskim medijima da ga hrvatske vlasti progone jer se boje da bi kao ključni svjedok u postupku za dug mogao potvrditi Zubakova potraživanja, upućuje na pretpostavku da je sklopljen novi deal Zubak-Zagorec.U postupku koji se sad u Hrvatskoj vodi protiv Zagorca navodi se da je otuđio dragulje koji su mu se u kasi nalazili kao polog da će RH dobiti s-300. Već je zagrebački Zagorčev odvjetnik Krešimir Krsnik predočio izjavu Josefa Rotheichnera da on nikakve dragulje nije predao Zagorcu i da ne poznaje, odnosno da nije nikada vidio svjedokinju Snježanu Šiprak. Zubak je u Kontraplanu kazao da Rotheichner nije radio za njihovu firmu u vrijeme kada se po dosadašnjim nalazima istrage navodi da je predao dragulje Zagorcu. Zubak čak tvrdi da nikakavi dragulji nisu bili u igri vezano za posao oko S-300. Mada dobivam informacije kako je i Zubak svojedobno neki dijamant išao pohraniti u jednu banku u Liechtenstein, prema do sada raspoloživim informacijama dade se zaključiti da je optužnica protiv Zagorca


Ljuti - 21.3.2007. 18:46:10 - Metak u čelo i ajd u pičku mater, nema tu suđenja.


Stara Komunjara - 21.3.2007. 17:42:01 - Puno je govnaroša u podjeli te love, a ova gnjida koju treba satrati je samo malo više jamnula. Govna HDZovska.


Tamburaš - 21.3.2007. 17:02:50 - Imaš pravo M-84.Ništa se nije događalo bez tadašnjeg državnog vrha - dakle Tuđmana. Pa zbog čega je Šušak bio tako utjecajna osoba, zbog čeka je Tuđman njemu toliko vjerovao? Šušak je Tuđmana imao u šaci. Zbog čega? Ta zbog novaca! Nadam se da je Zagorac, ako do suđenja dođe,progovoriti. Navodno je rekao hrvatskim novinarima u Beču, da hrvatske novine neće smjeti objaviti ono što će on reći. Živi bili pa vidjeli.


M-84 - 21.3.2007. 14:10:43 - im ja pune novine Zagorca pa reko ajede da pročitam i da vidm kaj se to dešava. Što imam za vidjeti čovijek koji je zgrtao milijune kada su drugi ginuli dobijao odlikovanja kada su drugi ginuli završio u pritvoru nisam mogao da vjerujem pa kako on. Svima mora biti jasno da se ništa neće desiti i ako se i desi što ako kojim slučajem završi u zatvoru dobit će 2 godine ako i tolko, a nakon izlaska iz zatvora uživat će u onome što je stekao. Ruku na srce ali tko je tom vozaču s srednjom školom dozvolio da ima to što ima pa nije on sebe sam postavio na tadašnju funkciju. Pogledajte malo bolje tadašnje vrijeme ministar obrane je pizza majstor iz Kanade koji kad je došao u Hrvatsku na sebi je imao staro ofucano odjelo. nakon par godina evo Šuška u super odjelu, pa pogledajte Rojsa, Čermaka, Rajića, obitelj Tuđman, Todorića i na samom kraju pogledajte neke ljude u saboru kao što su Kosor, Đapić, Linić pa i Sanader kako su ljudi koji praktički nisu imali za kruh do 94, a danas imaju to što imaju i nemojte zaboraviti još jednog profitera a to je Glavaš e pa dragi moji razmislite malo o tome a nekome tko je tražio tu na forumu evo imena. E sada najinteresantnije naš vrli predsjednik Franjo Tuđman donio je zakon po kojem je privatizacija napravljena po zakonu, i lijepo možete Rajiću i todoriću staviti soli na rep, ali ako pravosuđe profunkcionira moći će kazniti Zagorca, Čermaka, Rojsa.


Naslovna

Vezano uz temu:

Zadnje teme

• Dužnicima iz Hrvatske počele su ovrhe sa računa u Njemačkoj

• Stid me Dida

• Nafta, plin, ugljen, milijarde, bilijuni (dolara)

• Debelo zaradili na obnovi !

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• SDP rasprodaje državu

• Marko Azapović – nerazjašnjen slučaj

• Cerna – uspješna priča iz Slavonije

• O megalopovu Sanaderu

• Zagužvalo u Avganistanu

Zadnje komentirano

1. ...
Poslao: 10.4.2020. 19:57:57

2. ...
Poslao: 10.4.2020. 17:57:18

3. ...
Poslao: 10.4.2020. 10:54:59

4. ...
Poslao: 10.4.2020. 10:51:33

5. ...
Poslao: 10.4.2020. 9:47:11

6. ...
Poslao: 10.4.2020. 8:01:52

7. ...
Poslao: 9.4.2020. 23:55:30

8. ...
Poslao: 9.4.2020. 23:52:15

9. ...
Poslao: 9.4.2020. 22:47:56

10. ...
Poslao: 9.4.2020. 17:27:29

11. ...
Poslao: 1.4.2020. 17:17:07

12. ...
Poslao: 31.3.2020. 21:25:34

13. ...
Poslao: 31.3.2020. 5:26:40

14. ...
Poslao: 31.3.2020. 3:26:40

15. ...
Poslao: 29.3.2020. 12:39:10

16. ...
Poslao: 29.3.2020. 9:25:48

17. ...
Poslao: 28.3.2020. 20:50:31

18. ...
Poslao: 28.3.2020. 16:13:12

19. ...
Poslao: 28.3.2020. 11:59:37

20. ...
Poslao: 28.3.2020. 0:00:42

Najčitanije

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Umjetinička duša Iva Leutar

• Hu is hu u Županji

Najkomentiranije

• Kako je gradonačelnik kupio mesnu industriju ?

• Hu is hu u Županji

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Ima se para, ima se sčim !

Aktivne teme na forumu

1. Salamander...

2. Zatišje...

3. U kanalu pronađen mrtav muškarac, sumnja se na ubo...

4. HDZ POZEGA...

5. krizni porez??????...

6. Švabija...

7. Pomoć webmasteru...

8. Test...

9. Korupcija u Osijeku...

10. Pravi i pravda...

11. ajmo ih rušit marer im J......

12. Konj izgrizao Babogreca...

13. sretan Uskrs...

14. sto mislis o DC-u Zupanja...

15. Vaša priča...

Reklama:
Nemate podršku za flash!

© 2007 - WWW.KULEN.NET

 

.