kulen.net

 

 
 
 

-

 
 
 Datum: 21. travnja 2019.  Online : 178

  PRIJAVI SE: (ILI REGISTIRAJ!)   KORISNIK: LOZINKA: UPAMTI ME     

 
WWW.KULEN.NET
 

OBJAVLJENO  28.2.2008. 

Vukovar

Broj komentara:20  Broj pregleda:5385

Što namjeravaju BBB i Torcida u Vukovaru

Prenosimo članak sa Index.hr portala koji je izazvao dosta polemika u nas. Da li je politika opet u igri ?


Vukovar
Kako se može pročitati ovih dana, dvije su navijačke skupine, s najviše pristaša u Hrvatskoj, odlučile zakopati ratne boksere, bejzbol-palice i pirotehniku te će zajedno zagrljeni, kao da su opet na HDZ-ovom skupu s početka 90-ih, otići u Vukovar i dignuti svoj glas protiv nepravde. Bio bih ganut, da nisam zgađen.
Da je u Vukovaru život težak, da je grad podijeljen i da se na djecu prenosi mržnja odraslih koju onda ispoljavaju nasiljem nad svojim vršnjacima suprotne nacionalnosti, to je barem svima jasno. Nije Vukovar ni prvi ni posljednji takav grad na svijetu s međunacionalnom problematikom i među njegovim se građanima sasvim sigurno može naći zdrave i nenasilne inicijative za promjenu nezdrave klime.

Koncept Franje Tuđmana prema kojemu je sport najbolji način afirmacije vladajuće politike bio je tadašnjoj Croatiji osigurati godišnje donacije državnih poduzeća od 20-ak milijuna maraka. Klub je doista uspio ući u Ligu prvaka, međutim na političkom je planu NK Croatia za HDZ-ov režim bila nerješiv problem

Ono što Vukovaru svakako ne treba su Bad Blue Boysi i Torcida u svom pravedničkom maršu po gradu, jer oni su svojim djelovanjem u zadnjih 17 godina sijali samo međunacionalnu, unutarnacionalnu i internacionalnu mržnju. Uvrijedljiv je za svakog normalnog čovjeka oksimoron zajedništva sjevernih i južnih huligana u borbi protiv istih takvih huligana u Vukovaru. Što bi to lijepoga mogli poručiti pripadnici Torcide sa svojim Hajduk Jugend crnim majicama? Ljubav? Zajedništvo? Toleranciju?


Što bi to sve naše navijačke skupine imale zdravoga donijeti Vukovaru, kada na svim reprezentativnim utakmicama vječito skandiraju o ubijanju Srba, neskakanju pravoslavaca, pozdravljaju Oj Hrvatsku, oj Hrvatsku, Nezavisnu Državu s desnicama visoko u kukuruzarskom pozdravu i dovikuju s tribina jedni drugima: "Za Dom - Spremni!" Možda će formirati na vukovarskom trgu jedan lijepi veliki kukasti križ, kao na onoj utakmici u Livornu? Ne znam.
Zagreb

Nisu mi jasni ni ovi Bad Blue Boysi s jednim zidnim graffiti muralom u Dubravi koji je svojevrsni oltar svim njihovim pripadnicima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Naime, kao što i sami možete vidjeti na naslovnoj slici, ovaj se apstraktni painterski genijalac odlučio na prikazivanje hrvatskih vojnika kao vojnika njemačkog Wermachta, koji su kako znamo jedna fašistička agresorska vojna formacija i nikako mi nije jasno zašto on hrvatsku vojsku vidi kao takvu.
Možda zapravo izražava kritiku hrvatske politike prema Bosni 90-ih, koja na nekim svojim najmračnijim dijelovima izgleda ne samo kao djelo Wermachta, nego i SS-a. Ispada da je naš hrvatski Banksey očito napredniji i od Hrvatskog sabora koji još pokušava papirićem zvanima Deklaracija o Domovinskom ratu sakriti ogoljenu monstruznost Tuđmanove i Šuškove politike prema BiH?
Ne, to je taj fašistoidni grafiterski bilmez imao napadaj iskrenosti, a to nije za zamjeriti kada živi u zemlji gdje takav napadaj spopadne i jednog cijenjenog hrvatskog skijaša i uzora mnogim mladim ljudima, koji svoju fizičku spremnost uspoređuje baš s tom vojskom. A znate što je najbolesnija ironija tog grafita? To što su se u njegovom podnožju potpisali igrači Dinama. Čak i oni crni.
Neki od komentara sa foruma:

Ova manifestacija može pridonijeti puno (nezasluženom) imageu koji navijači imaju u hrvatskoj javnosti, a to je huligani, fašisti i slično. Dobar dio navijača tome nije kriv, jer ne možeš znati što će ti dva pijana mulca na dnu tribine napraviti... Ako sve protekne mirno, veliki plus za Hrvatsku i ultrase, ali ako se razbije samo jedan prozor na nekom srpskom dućanu ili bude "Jure i Bobana" eto Hrvatske u svim regionalnim medijima. Mislim da članak ima svijetlih točaka, ali ovo sa graftiom je pretjerivanje. Likovi izgledaju dosta generički i nema nekih dodirnih točaka sa Wermachtom
Odličan komentar, pronicljiv i duhovit. Navijačke skupine, petrijeve posudice mržnje i nasilja, nemaju što raditi u Vukovaru. I bez njih je situacija dovoljno loša. Znam da tamo postoji barem jedna mirovna udruga koja se trudi civilizirati odnose zavađenog stanovništva, pa se Navijači tamo trebaju obratiti ako imaju imalo dobre volje za pomoći Vukovaru. Ovako, možemo očekivati Patike Za Vukovar.
Meni to što niti nadobudni tzv. "autor" jadnog uratka (tzv. "članka"), a niti skoro itko (osim husa 666) na preko tri stranice komentara (dvije su još tu, jedna je već izbrisana) nije prepoznao taj tzv. "grafit". Riječ je o "grafitiziranoj" kopiji spomenika u domovinskom ratu palim BBB-ima koji već godinama stoji podno zapadne tribine stadione: No, za razliku od komentatora s ovog topica, tzv. "novinar" koji je napisao tzv. "članak" za svoje je tragično neznanje - dobio honorar! Nadalje, može li mi itko pokušati objasniti zbog čega je naslov ovog isprdka od "članka" - na engleskom jeziku?!? Samo molim bez logičkih i razumnih objašnjenja, jer, siguran sam, onaj tko je naslov sastavljao niti sam s logikom ni s razumom nije imao nikakve veze. Uzgred, svatko iole pismen mogao je iz nesretne izjave Ivice Kostelića voma jasno i izravno isčitati da on misli na odlučnost i mentalnu snagu njemačke vojske, a ne na "fizičku spremnost". To što je i takova Ivičina izjava uistinu smiješna druga je stvar, a sasvim je treća stvar to što je od tada ona postala metom iživljavanja poluobrazovanih kvazi-ljevičarskih dripaca, koji su u jednom neobrazovanom profesionalnom skijašu koji je djetinjstvo i mladost umjesto u školskim klupama provodio između spvanja na otvorenom na temperaturama ispod nule i bjesomučnog skijanja od rane zore do mraka, napokon pronašli nekog ispod svoje vlastite (ne previsoke) intelektualne razine, dakle metu za iživljavanje vlastitih (ne)intelektualnih frustracija.

Ispis članka Što namjeravaju BBB i Torcida u Vukovaru

Pošalji članak Što namjeravaju BBB i Torcida u Vukovaru prijatelju

 Ocijeni članak  Odličan

Prosječna ocjena x

komentari

 

Upiši komentar za vijest "Što namjeravaju BBB i Torcida u Vukovaru"

 
IME:
Znakova

Domobran - 19.3.2009. 20:28:22 - ubi zakolji da srbin ne postoji


sd - 10.11.2008. 16:21:06 - Jebi ustašu


ustasa - 5.11.2008. 20:43:47 - ubi ubi srbina


Samo HZ - 12.9.2008. 10:50:04 - Cini mi se da su srbi u podređenom polozaju na Balkano sto mi je i drago jer tako i zasluzuju a to znamo i iz zadnjeg rata kada su oni nas sve napadali-Slo,Hr,BiH,Al..Treba ih je.t gdje god se stigne.Mi pokusavamo da istrajemo u tome. HORDE ZLA Sarajevo


nacionalista - 27.5.2008. 10:15:11 - postovani druze Pedja podigni bluzu da ti vidim g...u jos sto puta da se rodim isto bi bilo jer se promjenili niste a sto je vece zlo nista nista naucili niste kroz protekla stoljeca.Mozete varat svijet al nas nikad vise,a ni onda da znas. ..


ok - 1.5.2008. 21:41:59 - ok


- 19.4.2008. 12:43:21 - torcida i bb namjeravaju u vukovaru UBIT SRBE SRBE NA VRBE


pedja - 15.4.2008. 14:14:21 - a nekazes da su ti isti milicajci napali civile pederu.bolje je da cutis i da nesejes mrznju.a sto se srba tice to su ljudi a ne govno ko ti


nacionalista - 27.3.2008. 20:01:46 - Sta ne idu skupa udarat srbe u Vukovar,pa jesmo li ih zato ostavili da nas zajebaju !!!!!!!!! Treba stoku udarat.


srboljubac - 4.3.2008. 17:14:23 - dragi i mili srbi najmiliji ste mi kad visite ..........


drljopan - 3.3.2008. 8:35:22 - tresla se brda,rodio se miš.........


dusebriznik - 1.3.2008. 13:45:42 - Znaci napelo se opet `` srbsko slipo crivo`` jel misli da je zivo.


maradona - 1.3.2008. 13:31:37 - seru kvake..bolje da idu pred sabor pravit halabuku i nek pogledaju zbog koga to penzici kopaju po kantama,skupljaju boce,prose po ulici...ostavite vi vukovar,on je ssravnjen za svagda,nikakvi spomenici i grobnice nece vratiti uzaludno poginule...oni su posmrtno odlikovani i to im je...debili...mrze nekoga samo jer taj voli neki drugi klub..kakva inteligencija...


Zvuk - 29.2.2008. 15:13:04 - Skup srpskih mladića, koji su napali đački dom u Borovu naselje, gdje su četničke snage likvidirale 12 hrv. policajaca, predstavlja ozbiljnu zabrinutost, jer se radi o tajnom dogovaranju i prema tome tajnom udruživanju u svrhu izvođenja zločinačkih radnji. To oživljavanje četničkog pohoda na hrvatske đake predstavlja krajnje zabinjavajući događaj, naročito kad se uzmu u obzir pritisci iz vana, da se takvi i njima slični ponovo vrate u našu zemlju, koju oni odbacuju kao svoju domovinu, ponavljajući poznatu velikosrbijansku krulaticu: "Ovo je Srbija".


Zvuk - 29.2.2008. 15:12:37 - Srbi povratnici za Hrvatsku predstavljaju visoki i stalan siguronosni riziko, pa se hrvatske vlasti o tome moraju pobrinuti na vrijeme ako žele izbjeći nove političke i terorističke događaje. Upravitelj škole u Jagodnjaku, Ležaja, nije ni manje ni više tražo i nasilno pokušao ostvariti nego čistu srpsku školi, upravo kao da se nalazi u Srbiji. Povratak Srba u Hrvatsku trebalo bi u najmanju ruku uvjetovati njihovom izjavom da priznaju hrvatski ustav i zakone i da poštuju nacionalne simbole i da će, djeca učiti hrvatsaki jezik kao preduvjet mirne i uspješe integracije. Oni mogu učiti i srbijanski jezik isključivo na manjiskoj nastavi. Bez pravnog nadzora nad takvim nepomirljivim elementima Hrvatska će ubrzo doći u neprilike širih razmjera.


revni - 29.2.2008. 14:09:22 - jebbe mi se za ovo mi smo pogrešili što nismo otjerali srbe olujom i iz slavonije pa se sad sranja događaju


dd - 29.2.2008. 10:12:23 - Vidi se tko jed obio po tamburi :-)


Stari BBB - 29.2.2008. 7:59:39 - Kakva šora! Što nisam malo manji da i ja kojeg čedu nabijem nogom ili šakom u ćelenku


M-84 - 28.2.2008. 17:48:20 - Šaka jada i jedni i drugi. Što mi sa njima imamo ratovati, poderali smo ih 1995. Balavurdija besposlena treba dobiti pendrekom po leđima i prihvatiti se lopate, kramapa i motika. Goson Dropljane, gdje ste mi vi, nema vas na siteu? Jel ste dobili kakvo mjesto u NO ?


Naslovna

Vezano uz temu:

Zadnje teme

• Stid me Dida

• Nafta, plin, ugljen, milijarde, bilijuni (dolara)

• Debelo zaradili na obnovi !

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• SDP rasprodaje državu

• Marko Azapović – nerazjašnjen slučaj

• Cerna – uspješna priča iz Slavonije

• O megalopovu Sanaderu

• Zagužvalo u Avganistanu

• Županja – Divlji učenici izudarali profesora

Zadnje komentirano

1. ...
Poslao: 20.4.2019. 23:06:08

2. ...
Poslao: 31.3.2019. 17:29:50

3. ...
Poslao: 29.3.2019. 3:18:02

4. ...
Poslao: 27.3.2019. 20:45:52

5. Tužno i istinito...
Poslao:Ivo F. 1.2.2019. 15:27:24

6. Eeeee da to je ...
Poslao:Matija 30.1.2019. 13:31:52

7. Bravo Mario...
Poslao:Marija 30.1.2019. 8:54:13

8. Nista se nije promijenilo od osamdesetih. Picnjava u lenijama je uvjek bilo ali nikad fala Bogu sa o...
Poslao:gvozdeni 7.12.2018. 23:57:48

9. koliko taj pametni domazet ima godina uopće?...
Poslao:mirko 17.4.2018. 14:17:23

10. Očaj...
Poslao: 21.9.2017. 8:58:43

11. Dobro napisano da se vidi uzrok svih pizdarija...
Poslao:Duga 20.8.2017. 9:12:57

12. Zanimljiv članak sa puno informacija....
Poslao:Z ki 28.7.2017. 16:24:37

13. danas na ovoj $eemii "brkovi" vrte debelu lovu... Iva je mogao biti car pare i magle.... :(...
Poslao:Haralampije 23.5.2017. 18:32:50

14. ovo je sve nazalost istina, hvala majkama koje su imale hraborosti da se oglase, samo steta je sto i...
Poslao:Spas 14.5.2017. 22:15:16

15. Srecko Knezevic je onaj poznati Hoollywoodski glumac sto glumi u domacim pjenama...
Poslao:grozni 24.2.2017. 13:20:56

16. ma daj koliko vi imate nezaposlenih ? samo one koji ne žele raditi...
Poslao: 28.4.2016. 20:16:42

17. Iako Cerna radi već 15 godina kanalizaciju, Gradište ju izgradilo za 6mj. ali bolje je raditi 15 god...
Poslao:KIKS 26.2.2016. 21:59:33

18. On je najveci lopov...
Poslao: 13.2.2016. 19:13:36

19. Jednom smrkne, drugom svane...
Poslao:Naša posla 29.12.2015. 12:48:59

20. Takoje...
Poslao:Gagarin 20.11.2015. 11:42:21

Najčitanije

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Umjetinička duša Iva Leutar

• Prljave rabote oko Sladorane pri kraju

Najkomentiranije

• Kako je gradonačelnik kupio mesnu industriju ?

• Hu is hu u Županji

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Ima se para, ima se sčim !

Aktivne teme na forumu

1. Salamander...

2. Zatišje...

3. U kanalu pronađen mrtav muškarac, sumnja se na ubo...

4. HDZ POZEGA...

5. krizni porez??????...

6. Švabija...

7. Pomoć webmasteru...

8. Test...

9. Korupcija u Osijeku...

10. Pravi i pravda...

11. ajmo ih rušit marer im J......

12. Konj izgrizao Babogreca...

13. sretan Uskrs...

14. sto mislis o DC-u Zupanja...

15. Vaša priča...

Reklama:
Nemate podršku za flash!

© 2007 - WWW.KULEN.NET

 

.