kulen.net

 

 
 
 

-

 
 
 Datum: 20. lipnja 2019.  Online : 221

  PRIJAVI SE: (ILI REGISTIRAJ!)   KORISNIK: LOZINKA: UPAMTI ME     

 
WWW.KULEN.NET
 

OBJAVLJENO  9.11.2009. 

Zagreb

Broj komentara:4  Broj pregleda:2177

Tko tu koga u i zašto u glavu ?

Prenosimo sa www.index.hr :

ZNALI smo da je Hrvatska "imitacija države". Da često izgleda kao "zemlja s onu stranu ogledala". Da je krcata iluzionistima i opsjenarima. Ali u posljednje vrijeme počela je zabrinjavajuće ličiti na uprizorenje "Leta iznad kukavičjeg gnijezda". U ovoj ludnici teško je više razlikovati pacijente od normalnih ljudi. Evo zašto.

OTKAD JE PAVELIĆ UVREDA? ?
Nije Branimir Glavaš prvi koji je izvukao Pavelićeve Rimske ugovore iz 1941. godine i nabio ih na nos Jadranki Kosor povodom arbitražnog sporazuma sa Slovenijom. Ali od njega smo to najmanje očekivali. Nismo se nadali da će čovjek koji prema NDH gaji sentimentalan odnos prvenstveno zato što mu je otac bio ustaški vojnik u sastavu Wermachta, a onda i zbog širih geopolitičkih razloga, sada odjednom Pavelića uzimati kao primjer zla. Izdajničkog zla. Jer, poručuje Glavaš sa sjednice Predsjedništva HDSSB-a održane u Drinovcima, BiH (!), ono što je Kosor potpisala "može se usporediti s izdajničkim činom poglavnika NDH Ante Pavelića", koji je Italiji darovao dijelove Dalmacije, Primorja i Gorskog Kotara. Pa otkad je Pavelić za Branimira Glavaša - izdajica?
I još nešto. Glavaš istu izdajničku Pavelićevu stigmu nabija na nos Miloradu Pupovcu. Predstavniku srpske manjine. On ga izjednačava s Pavelićem. Pobogu, nije li usporedba s ustaškim poglavnikom nekada u Glavaševu vokabularu bila kompliment? Ali ipak, ima u tome neke logike: da je bilo po Pavelićevu, bjegunac Glavaš danas bi bio u dosegu hrvatskog pravosuđa. Ono u čemu nema logike jest pitanje kako se cjelovitost hrvatskog teritorija brani iz Bosne i Hercegovine.
TKO TO (NE) VOLI ZORANA MILANOVIĆA? ?
Šefu socijaldemokrata ništa ljudsko nije strano. Pa ni laskanje. Pobogu, tko ne bi volio da ga vole? Milanoviću je ljubavi u zadnje vrijeme uzmanjkalo pa mu pašu čak i izljevi ljubavi od strane Milana Ivkošića. Nema veze što se radi o "nacionalno-socijalnom" kolumnistu, o novinaru koji Europsku uniju proglašava "mrakom", koji je s Markicom Rebićem pisao kolumne i uživa titulu vodećeg desničarskog pera.
Ivkošić očito vidi u Milanoviću ono što ne vide deseci novinara kojima je šef SDP-a zabranio ulaz u stranku, ono što ne vide svi ljevičarski intelektualci koji ga sve glasnije pljuju, te ono što sve manje vide SDP-ovi birači. "Tko je taj Vjeran Zuppa", izvalio je ovih dana predsjednik SDP-a, čovjek koji nije ni bio član stranke kad je njezinim prostorijama vladao taj isti Zuppa. Zar je onda neobično što ga hvali jedino Ivkošić? Možda je Zoki ipak u krivoj stranci. Ili nam je Ivkošić otvorio oči.
KOGA VOLI MILJENKO JERGOVIĆ? ?
To se zove lojalnost. U vrijeme kad čak i mnogi HDZ-ovci začepe nos na spomen Ive Sanadera, Miljenko Jergović odlučno je u "Nedjeljom u dva" branio bivšeg premijera. Branio ga je i dok je pljuvao po lopovima i mafijašima, branio ga je dok je tvrdio kako je nakon njegova odlaska s vlasti "olabavila vlast", branio ga je dok je komentirao stotine afera koje su izašle na vidjelo nakon štoje premijer da petama "malo vitra", branio ga je čak i dok je apelirao kako bi "u društvo trebalo vratiti svijest da je sramota biti lopov i da je sramota završiti u zatvoru". Jergović nema puno lijepih riječi za Sanaderovu ostavštinu, ali zato ima za Sanadera. Tako i treba, u nevolji se poznaju prijatelji.
KOGA VOLE DESNIČARI, A KOGA ŠTITE LJEVIČARI? ?
Vanja Sutlić potjeran je s Hrvatske radiotelevizije ranih devedesetih kao nepodoban komunistički kadar. Kad je nakon dva desetljeća postao ravnatelj HRT-a dao je povjerenje Dijani Čuljak i Hloverki Novak Srzić, desničarskim novinarkama koje su izgradile karijere gazeći, kako to Sutlić voli reći, "preko leševa svojih kolega". A sada, pak, te iste novinarke protežiraju SDP-ovca Milana Bandića čija zagrebačka organizacija vrvi prononsiranim desničarima obavještajcima i Tuđmanovim ljudima. U ovom grupnjaku ljubav ne bira sredstva.
KOGA NE VOLE DŽEZERI? ?
I kad smo već kod Bandića... Dvjestotinjak ljudi izviždalo je zagrebačkog gradonačelnika na otvorenju zagrebačkog jazz festivala, što su mnogi požurili protumačiti lošim znakom za novopečenog predsjedničkog kandidata. Otkad je vijest da džezeri ne vole Bandića? I tko vjeruje da je Bandiću stalo do toga što misli 200 ljubitelja glazbe na koju se čovjek ne može pošteno odvaliti i gurati eure u žice tamburice?
TKO NE VOLI USTAŠE? ?
Anto Đapić oprostio se od predsjedničke fotelje HSP-a uzvikom "Za dom spremni!". Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije izjavio je za Slobodnu Dalmaciju da "policija do sada nije dobila nikakvu dojavu od građana da ih je nešto zasmetalo, no ako se to dogodi, postupat ćemo kao i svaki put dosad". Pritom se pozvao na Zakon protiv javnog reda i mira kojim se štite "moralni osjećaji građana", ali nije spomenuo zakonsku odredbu o veličanju totalitarnih ideologija, onih kojih se čak i Glavaš odrekao (vidi pod 1). Posebno je intrigantna njegova izjava o tome da je Đapićev usklik mogao nekome "zasmetati".
Nešto slično izjavila je i Hloverka Novak Srzić kad se na njezinoj kući zavijorila ustaška zastava. "U svoje ime i ime obitelji ispričavam se svima koji su se tih nekoliko sati osjećali povrijeđenima", kazala je nakon incidenta kojeg je najprije željela zataškati. Nije to, dakle, kazneno djelo pozivanja na mržnju i veličanja totalitarnih ideologija, već provokacija koja ovisi o osjećaju svakog pojedinca. Kome smetaju ustaška zastava ili ustaški poklič, neka se jave policiji. Ili neka okrenu glavu.
TKO JE LAGAO NA SUDU ILI KOME SUD NIJE VJEROVAO? ?
Kao što je i veličanje ustaštva u ovoj državi postala pitanje "moralnog osjećaja", a ne zaštite Ustava, tako je i laganje na sudu stvar individualne procjene suda. S takvim tumačenjem upoznao nas je Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora, nakon što je Županijski sud u obrazloženju presude Branimiru Glavašu za ratni zločin zaključio da Šeks (i Zlatko Kramarić) u svom svjedočenju nije govorio istinu o ratnim događanjima u Osijeku i Glavaševoj ulozi u njima. Ali Šeks kaže da nije lagao. Zašto? Zato što sud ne može utvrditi istinu ni laž. Taj isti Vlado Šeks kaže i da ono navlačenje sa Slovenijom i granicom u Savudrijskoj vali nije mijenjanje granice, koje bi zahtijevalo dvotrećinsku većinu u Saboru, već samo njezino "utvrđivanje". Koje se može usvojiti običnom većinom. Očito nije svanulo dok Šeks ne upali svjetlo.
TKO ĆE DOBITI 72 POSTO GLASOVA? ?
Muhammad Ali znao se tijekom borbe naslanjati na konopce, čekajući da protivnik ispuca sve udarce, kako bi ga na kraju prebio sa stilom. Andrija Hebrang misli prodati istu foru. Na početku kampanje ankete mu daju devet posto glasova. Međutim, on je uvjeren da će u drugom krugu pobijediti sa 72 posto glasova. Poput Alija, on sada pušta protivnike da se ispucaju, pa će onda on njih razvaliti. "Tko je Najveći?".
TKO JE DOMOLJUB, A TKO HRVAT? ?
Umjesto zaključka pitanje: je li domoljub onaj tko daje teritorij za Europsku uniju ili je pravi Hrvat onaj tko je za teritorij spreman žrtvovati sve blagodati Europske unije? I bonus pitanje: što o svemu tome misli HDZ?

Ispis članka Tko tu koga u i zašto u glavu ?

Pošalji članak Tko tu koga u i zašto u glavu ? prijatelju

 Ocijeni članak  Odličan

Prosječna ocjena x

komentari

 

Upiši komentar za vijest "Tko tu koga u i zašto u glavu ?"

 
IME:
Znakova

- 24.12.2009. 19:36:15 - Da Hak,steti kad o tome prica aktualna institucija predsjednika drzave,okorjeli antifasista. Samo antifasizam automatski podrazumijeva i postojanje fasizma,kako inace moze netko bit antifasista. E sad dolazi ono glavno.Kad ga netko upita,tko su ti fasisiti,blesavo kaze,oni ce se sami prepoznati.


Hak - 20.12.2009. 10:27:48 - Lupšetaš. Šteti hrvatskoj.


fosil - 20.12.2009. 8:20:24 - Kome to u stvari smeta pozdrav"Za dom spremni"?Ne spominje niti jednu naciju,nikoga osobno i nema nijedne rijeci neprimjerene jezicnom standardu.Ali onaj tko nije spreman braniti svoj dom,nija ga ni vrijedan imati.ZA DOM SPREMNI


As - 9.11.2009. 19:01:58 - Ludnica. Ispaštamo svi mi. Profitira malo broj i živi od naše gluposti.


Naslovna

Vezano uz temu:

Zadnje teme

• Stid me Dida

• Nafta, plin, ugljen, milijarde, bilijuni (dolara)

• Debelo zaradili na obnovi !

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• SDP rasprodaje državu

• Marko Azapović – nerazjašnjen slučaj

• Cerna – uspješna priča iz Slavonije

• O megalopovu Sanaderu

• Zagužvalo u Avganistanu

• Županja – Divlji učenici izudarali profesora

Zadnje komentirano

1. Sve jasno...
Poslao:Ilo 14.5.2019. 17:24:16

2. Tužno i istinito...
Poslao:Ivo F. 1.2.2019. 15:27:24

3. Eeeee da to je ...
Poslao:Matija 30.1.2019. 13:31:52

4. Bravo Mario...
Poslao:Marija 30.1.2019. 8:54:13

5. Nista se nije promijenilo od osamdesetih. Picnjava u lenijama je uvjek bilo ali nikad fala Bogu sa o...
Poslao:gvozdeni 7.12.2018. 23:57:48

6. koliko taj pametni domazet ima godina uopće?...
Poslao:mirko 17.4.2018. 14:17:23

7. Očaj...
Poslao: 21.9.2017. 8:58:43

8. Dobro napisano da se vidi uzrok svih pizdarija...
Poslao:Duga 20.8.2017. 9:12:57

9. Zanimljiv članak sa puno informacija....
Poslao:Z ki 28.7.2017. 16:24:37

10. danas na ovoj $eemii "brkovi" vrte debelu lovu... Iva je mogao biti car pare i magle.... :(...
Poslao:Haralampije 23.5.2017. 18:32:50

11. ovo je sve nazalost istina, hvala majkama koje su imale hraborosti da se oglase, samo steta je sto i...
Poslao:Spas 14.5.2017. 22:15:16

12. Srecko Knezevic je onaj poznati Hoollywoodski glumac sto glumi u domacim pjenama...
Poslao:grozni 24.2.2017. 13:20:56

13. ma daj koliko vi imate nezaposlenih ? samo one koji ne žele raditi...
Poslao: 28.4.2016. 20:16:42

14. Iako Cerna radi već 15 godina kanalizaciju, Gradište ju izgradilo za 6mj. ali bolje je raditi 15 god...
Poslao:KIKS 26.2.2016. 21:59:33

15. On je najveci lopov...
Poslao: 13.2.2016. 19:13:36

16. Jednom smrkne, drugom svane...
Poslao:Naša posla 29.12.2015. 12:48:59

17. Takoje...
Poslao:Gagarin 20.11.2015. 11:42:21

18. Što je čudno? Braća Žužul bi još više naplatila dobro smo i prošli....
Poslao:g 12.9.2015. 19:23:44

19. Pola čista zarada nakon oporezivanja i plaćenih radnika. 10-20% ide igračima iz ministarstva....
Poslao:privatnik 10.9.2015. 20:30:38

20. Lopovska smo država i amen....
Poslao:Rojs 10.9.2015. 20:16:18

Najčitanije

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Umjetinička duša Iva Leutar

• Prljave rabote oko Sladorane pri kraju

Najkomentiranije

• Kako je gradonačelnik kupio mesnu industriju ?

• Hu is hu u Županji

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Ima se para, ima se sčim !

Aktivne teme na forumu

1. Salamander...

2. Zatišje...

3. U kanalu pronađen mrtav muškarac, sumnja se na ubo...

4. HDZ POZEGA...

5. krizni porez??????...

6. Švabija...

7. Pomoć webmasteru...

8. Test...

9. Korupcija u Osijeku...

10. Pravi i pravda...

11. ajmo ih rušit marer im J......

12. Konj izgrizao Babogreca...

13. sretan Uskrs...

14. sto mislis o DC-u Zupanja...

15. Vaša priča...

Reklama:
Nemate podršku za flash!

© 2007 - WWW.KULEN.NET

 

.