kulen.net

 

 
 
 

-

 
 
 Datum: 20. lipnja 2019.  Online : 293

  PRIJAVI SE: (ILI REGISTIRAJ!)   KORISNIK: LOZINKA: UPAMTI ME     

 
WWW.KULEN.NET
 

OBJAVLJENO  31.7.2010. 

Zagreb

Broj komentara:20  Broj pregleda:2462

O liku koji je uspio u Lijepoj Tajkunskoj – Maminjo !

Može li netko zvati sanitarnu inspekciju ?


S jedne strane Maksimirske ceste je stadion, a s druge Zoološki vrt. Gdjekad je to teško razlikovati. Press konferencija održana prije nekoliko dana u nogometnom klubu, kada je gazda kluba zapjenjeno psovao mater novinarima i nazivao ih smećem, dobar je primjer kako se čovjek nekada može prevariti. Gledajući snimku verbalnog divljanja Zdravka Mamića čitavo sam vrijeme imao snažan doživljaj da zapravo gledam prizor iz Zoološkog vrta i da će svaki čas u prostoriju utrčati čuvari, koji će izvršnog dopredsjednika NK Dinamo gađati strelicama za uspavljivanje.
Takav nekontrolirani izljev bijesa i prostaštva zaista je rijetko viđen u javnom govoru. Mamićevi nevjerojatni nastupi čine se gotovo kao nekakve konceptualne akcije. Na trenutak sam pomislio kako je baš poput onih umjetnika što, u namjeri da provociraju malograđanski moral, hodaju goli ulicom ili masturbiraju pred publikom. Majke mi, da se mene pita, ja bih ga poslao na Venecijanski bijenale. Zamislite likovne kritičare kako prestrašeno gledaju Mamića dok on trga majicu i psuje:
“Kaj, umjetnost! Ko je umjetnik? Van Gogh?! Jebo ti Vincent Van Gogh mater, da ti jebo mater, smeće jedno! Đubre jedno smrdljivo, trideset sedam godina je imao kad je umro bez kučeta i mačeta, bez žene i djece, nije ni čudo da se ubio!”
Velika bi to senzacija bila u međunarodnim umjetničkim krugovima, a kod nas prolazi bez pravog odjeka. Mamić viče ljudima da su lopovi, lažljivci, pokvarenjaci, stoka i đubrad, a oni pobožno, krotko i čak s određenom nasladom bilježe svaku njegovu uvredu. Njihov malograđanski moral ništa ne može uznemiriti. Dapače, drago im je i osjećaju se počašćeni da mogu njegove svinjarije posredovati svekolikoj javnosti. Gdje je granica njihova strpljenja, upitaš se gledajući Mamićevo nečuveno iživljavanje? Što bi izvršni dopredsjednik NK Dinamo mogao učiniti, kako bi ih još mogao poniziti, da se sportski novinari zaista naljute, okrenu mu leđa i dignu pozdrav, ili da mu barem prestanu tikati i oslovljavati ga krsnim imenom ili nadimkom?
Uistinu, gledajući maločas na youtubeu snimku jedne stare emisije, više od gadosti koje je Mamić kazao novinaru zgranulo me je da su oni jedan drugoga prijateljski nazivali “Zdravko” i “Bero”. Vrlo je moguće da su i viski kasnije zajedno popili i tapšali se prisno po ramenima, zadovoljni predstavom koju su priredili gledateljima. Zašto ljudi dopuštaju da takav bezobrazluk? Zašto se one koji javno vrijeđaju, kako je i red, ne isključi iz društva? Nakon svega što je rekao, Zdravku Mamiću više ne treba slati novinare. Zdravko Mamić naprosto je slučaj za sanitarnu inspekciju.
Ili se makar meni tako čini. No, u ovome, kao i u mnogočemu drugome, ja sam u manjini. Ako bi trebalo, kao u enigmatskom časopisu, zaokružiti nelogičnosti, bili bi to pristojni ljudi. Ne možete isključivati iz društva, kada je društvo samo postalo kloaka u kojoj sve češće uspijevaju prostaci s užasnim ponašanjem i rječnikom. Pogledajte, na primjer, Željka Keruma. Čovjek je u restoranu u splitskoj marini, pred svjedocima, jednom bio nezadovoljan biftekom pa ga je bacio u more. Jednog je pisca u radijskoj emisiji nazvao “izmetom koji se spustio sa Šarplanine da jebe Hrvatski narod”. U zoru se pijan potukao u narodnjačkom klubu. I što se dogodilo s njim? Građani Splita njegove su birane izraze i uglađene manire nagradili gradonačelničkim mjestom, s kojega tu i tamo novinarima poruči da “jedu govna”.
Nisam vidio ovogodišnju ljestvicu najvećih hrvatskih jahti, veliki kolorirani prilog koji neizbježno moraju imati sve novine koje drže do sebe, ali ne sumnjam da su i Mamićeva i Kerumova visoko plasirane i uslikane s njihovim vlasnicima razdrljenim u kokpitu, s lančićem i raspelom na golim prsima. To je, također, zanimljiv slučaj. Nema većih vjernika, gorljivije privrženih tradicionalnim vrijednostima, od ovih bezobraznika. I Zdravko Mamić i Željko Kerum, obratite pozornost, u svakoj prilici ističu svoje toplo ljudsko srce i, premda su obojica razvedeni, svoje drage obitelji. Rasplaču se gotovo pričajući o vlastitoj djeci i roditeljima, braći i sestrama, sestričnama i šogorima, nećacima i kumama. U jednoj rečenici se pohvale odgojem koji su ponijeli iz očeve kuće, a u drugoj vam opsuju mrtvu mater.
Ni jedan ni drugi ne nalaze baš nikakvo proturječje između kanalizacijskog rječnika i odanosti obitelji, predane pobožnosti i domoljublja. Oni su vrhovni autoriteti za sve troje. Zdravko Mamić je čuvar dostojanstva “svetog hrvatskog kluba” i “hrama hrvatskog sporta”, njega treba pitati kako valja uređivati Sportske novosti, taj “sveti hrvatski list”. Tko napiše nešto protiv njega otvoreni je neprijatelj i NK Dinama i Lijepe naše. Za Zdravka Mamića i njegova brata Zorana se, lično i personalno, ginulo na Ovčari. Ako ste se ikada upitali za smisao posljednjeg rata, otvorite veliki sezonski prilog s najvećim jahtama na Jadranu. Nađite onu Mamićevu i Kerumovu. E, to je to.
Ako vam nešto nije jasno, pišite upravi vodovoda.
Ne mogu sebi pomoći, prisvajanje domovine i prava na autentično tumačenje njezinih interesa baš uvijek me iznervira. Po strani od Zdravka Mamića, čitam jutros u novinama da je Jakov Sedlar u Sinju prikazao film “Hrvatska, tugo moja”. Zanimljivo je da se Sedlarov prethodni film zvao “Hrvatska, ljubavi moja”, a sljedeći će mu se vjerojatno zvati “Hrvatska, mišu moj mali”. Ovaj kinematografski diletant čini se da ne može uzeti kameru, a da nešto ne cmolji o voljenoj zemlji. Jer on, izgleda, zna sve o tome. On je Hrvatska himself. Čovjek sam samcat Drniš oslobodio. Četiri mu majke poginule u Vukovaru.
Zapita li se zaista ikada ovaj tragično netalentirani amater otkud to da je Hrvatska baš njegova? Tko mu je dao? Baš njemu je ćaća ostavio? Nije da se nešto guram, ali zašto, evo, na primjer, ne bi mogla biti moja?
Izvor:Jutarnji list

Pogledajte kakav lik vodi najtrofejniji klub u zemlji i pitajte se da li je tako nešto moguće u zapadnim zemljama?

Ispis članka O liku koji je uspio u Lijepoj Tajkunskoj – Maminjo !

Pošalji članak O liku koji je uspio u Lijepoj Tajkunskoj – Maminjo ! prijatelju

 Ocijeni članak  Odličan

Prosječna ocjena x

komentari

 

Upiši komentar za vijest "O liku koji je uspio u Lijepoj Tajkunskoj – Maminjo !"

 
IME:
Znakova

Josip B. - 8.12.2010. 9:20:41 - Da, teško bi stranicima bilo povjerovati u tako što


Svašta Asu - 7.12.2010. 23:17:32 - Zašto bi tebi bilo neugodno zbog Mamića?Svakakvih bespotrebnih kompleksa ti imaš... A je li Austrijancu neugodno zbog onog fašiste Haidera ili zbog mafijaša Kulterera ili zbog nesposobnosti austrijske narodne banke u otkrivanju i kontroliranju milijardi koje su pristojni Austrijanci pokrali iz austrijskog bankarskog sustava. Da nabrajam dalje, zbog čega bi se tvoj kolega Austrijanac još mogao stidjeti?


As - 6.12.2010. 11:44:06 - nismo bolje niti zasluzili.kolega austrijanac ne vjeruje da je taj lik predsjednik Dinama.a postuje dinamo i nas nogomet.neugodno mi je bilo


dr - 31.8.2010. 20:27:31 - jebo vas Mamić, nosite ga kući.


aga - 31.8.2010. 16:47:17 - Živiš na marsu. U normalnim državama kriminalci kao Mamiće ne financiram ja i proračun već privatni kapital. takvih idiota kao mamića nema u niti jednom njemačkom klubu


Gaster - 31.8.2010. 15:06:45 - Nisam shvatio vezu tj. osovinu jutarnji-HDZ-pismenost? Inače Mamić je za Vrapče, ali nemojmo se zavaravati da takvih šefova klubova nema u zapadnim zemljama. U toj branši u cijelom svijetu vladaju kreteni i mafija - od FIFA-e preko UEFA-e do klubova...


aga - 31.8.2010. 14:42:17 - džaba i jutarnjeg kada HDZ vlada, toliko o pismenosti hrvata


Gaster - 31.8.2010. 11:40:01 - :-))))


aga - 31.8.2010. 9:28:13 - najbolje hr novine


Gaster - 30.8.2010. 11:51:47 - Blago onome tko ima tako dobar želudac da može čitati Jutarnji list.


As - 5.8.2010. 16:58:10 - šteta oni koji su poginuli za ovaku državu u kojoj je Mamić netko i nešto


drljopan - 5.8.2010. 15:42:53 - ma sve vas metim na neku stvar, danas 05.08.2010,vi se zajebavate i lupate praznu slamu brez kraja i konca a o važnosti današnjeg dana vama se živo jebe ma svaka čast uživajte u svojoj glupostima i naklapanjima sramotaaaaaaaaaaaaaaa


lopovluk - 5.8.2010. 11:45:33 - najveća prevara u HR , to je klub DINAMO i STADION MAKSIMIR- prema kreatorima ove prevare , ostali su komarci , ovo je prevara koja je već prešla cifru od 1 milijarde eura ,zašto - Alianz Arena u Munchenu košta 156 milij eura sa pratećim prilazima auto putevima, S-ban -Uban -stasnicama ,Hotelom ,kampom za trening ,- divan stadion - gledao sam 2 utakmice Bayerna. a MAKSIMIR do sad niko ne zna


lopovluk - 5.8.2010. 11:43:50 - Braća Mamić - kraljevi prevare - poraz od Rijeke kvota 8.oo,, nerješeno sa Šerifom 3.8o , uplate na Aziskim kladionama , mislim oko 50 milijuna eura zarade u 7 dana..- kupovina Ante Rukavine , klasika pranja novca ,i drugih prije njega, s tim da je menađer Sošo osuđivan kriminalac- i sve to uz blagoslov vlasti , i niko ništa ne zna .- svugdje postoji Mafija u Italiji ,Kolumbi,Rusiji , ali u HR mafija ima svoju državu ,- onda ovi jadnici na blogu ispadaju smješni kao prevaranti , ali koliko je navijača Dinama jučer uplatilo 1 na Dinamo , ne zbog novca nego zbog ljubavi prema klubu i kako je njima sad ???


Zlatan - 4.8.2010. 21:18:13 - nije on teški bolesnik nego svi koji gledaju nogomet, klade se i glasaju za Bandića. on je gori od joce amsterdama jer za jocu svi znaju da je kriminalac a maminjo se sakriva iza nekih menađerskih kuracpalaca. jebote !


W2 - 3.8.2010. 10:34:25 - zašto vrijeđaš gorile? Gorile su važan element ekosustava a Mamić je gnoj


W - 2.8.2010. 12:51:03 - DA GA STAVE MEĐU GORILE NIKO GA NE BI PRIMJETIO


1000mg Apaurin - 1.8.2010. 10:02:25 - nikada više neću nogom na maksimir. tome kretenu je mjesto na maksimiru ali u kavezu. Strasno, strasno


j - 31.7.2010. 22:49:42 - koji konj


As - 31.7.2010. 20:27:06 - Majko moja !!! pa to je prestrašno


Naslovna

Vezano uz temu:

Zadnje teme

• Stid me Dida

• Nafta, plin, ugljen, milijarde, bilijuni (dolara)

• Debelo zaradili na obnovi !

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• SDP rasprodaje državu

• Marko Azapović – nerazjašnjen slučaj

• Cerna – uspješna priča iz Slavonije

• O megalopovu Sanaderu

• Zagužvalo u Avganistanu

• Županja – Divlji učenici izudarali profesora

Zadnje komentirano

1. Sve jasno...
Poslao:Ilo 14.5.2019. 17:24:16

2. Tužno i istinito...
Poslao:Ivo F. 1.2.2019. 15:27:24

3. Eeeee da to je ...
Poslao:Matija 30.1.2019. 13:31:52

4. Bravo Mario...
Poslao:Marija 30.1.2019. 8:54:13

5. Nista se nije promijenilo od osamdesetih. Picnjava u lenijama je uvjek bilo ali nikad fala Bogu sa o...
Poslao:gvozdeni 7.12.2018. 23:57:48

6. koliko taj pametni domazet ima godina uopće?...
Poslao:mirko 17.4.2018. 14:17:23

7. Očaj...
Poslao: 21.9.2017. 8:58:43

8. Dobro napisano da se vidi uzrok svih pizdarija...
Poslao:Duga 20.8.2017. 9:12:57

9. Zanimljiv članak sa puno informacija....
Poslao:Z ki 28.7.2017. 16:24:37

10. danas na ovoj $eemii "brkovi" vrte debelu lovu... Iva je mogao biti car pare i magle.... :(...
Poslao:Haralampije 23.5.2017. 18:32:50

11. ovo je sve nazalost istina, hvala majkama koje su imale hraborosti da se oglase, samo steta je sto i...
Poslao:Spas 14.5.2017. 22:15:16

12. Srecko Knezevic je onaj poznati Hoollywoodski glumac sto glumi u domacim pjenama...
Poslao:grozni 24.2.2017. 13:20:56

13. ma daj koliko vi imate nezaposlenih ? samo one koji ne žele raditi...
Poslao: 28.4.2016. 20:16:42

14. Iako Cerna radi već 15 godina kanalizaciju, Gradište ju izgradilo za 6mj. ali bolje je raditi 15 god...
Poslao:KIKS 26.2.2016. 21:59:33

15. On je najveci lopov...
Poslao: 13.2.2016. 19:13:36

16. Jednom smrkne, drugom svane...
Poslao:Naša posla 29.12.2015. 12:48:59

17. Takoje...
Poslao:Gagarin 20.11.2015. 11:42:21

18. Što je čudno? Braća Žužul bi još više naplatila dobro smo i prošli....
Poslao:g 12.9.2015. 19:23:44

19. Pola čista zarada nakon oporezivanja i plaćenih radnika. 10-20% ide igračima iz ministarstva....
Poslao:privatnik 10.9.2015. 20:30:38

20. Lopovska smo država i amen....
Poslao:Rojs 10.9.2015. 20:16:18

Najčitanije

• Maloljetnička Sodoma i Gomora u Županji

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Umjetinička duša Iva Leutar

• Prljave rabote oko Sladorane pri kraju

Najkomentiranije

• Kako je gradonačelnik kupio mesnu industriju ?

• Hu is hu u Županji

• Vukovarčanka nova miss hrvatske !

• Što li radi Mirko Švigir u NO Sladorane ?

• Ima se para, ima se sčim !

Aktivne teme na forumu

1. Salamander...

2. Zatišje...

3. U kanalu pronađen mrtav muškarac, sumnja se na ubo...

4. HDZ POZEGA...

5. krizni porez??????...

6. Švabija...

7. Pomoć webmasteru...

8. Test...

9. Korupcija u Osijeku...

10. Pravi i pravda...

11. ajmo ih rušit marer im J......

12. Konj izgrizao Babogreca...

13. sretan Uskrs...

14. sto mislis o DC-u Zupanja...

15. Vaša priča...

Reklama:
Nemate podršku za flash!

© 2007 - WWW.KULEN.NET

 

.